A Férfi Stílus nem pénz kérdése
2017. május 23. írta: Ihász Gergely

A Férfi Stílus nem pénz kérdése

Nem olyan régen beszélgettem egy barátommal a férfi öltözködésről. Én személy szerint elég sokat utazom a városban és azt látom, hogy a legtöbb férfi nem ad a megjelenésére. Vicces megfigyelni, hogy a legtöbb jól öltözött férfi vagy a barátnője hatására öltözködik jól vagy egy multinál dolgozik, ahol íratlan szabály a jól öltözöttség. Komolyan, nézd meg a környezetedet! Valahogy Magyarországon a férfiak között a stílusos öltözködés még nem divat.

ferfi_stilus.png

Pedig legyen szó munkáról, magánéletről, a stílusos öltözködés előnyt jelent. Előléptetést, újabb üzletet, sikeres társkeresést.

Ebben a cikkben összeírtam pár tényezőt, ami közelebb visz egy férfit egy stílusosabb élethez.

Nem kell túlbonyolítani

Férfiakkal beszélgetve azt látom, hogy aki elkezd foglalkozni a stílusos öltözködéssel, elöször megrémül. Színek, formák, kiegészítők. Pedig mi férfiak szerencsések vagyunk. A jó megjelenés a férfi divatban örökzöld. A nőknél, minden évben a divatházak, új kombinációkat alkotnak meg. A férfinél, a kék, szürke öltöny, kék, fehér inggel örök darab. Egy kezdő férfi, elég ha az örökzöld darabokra építi a ruhatárát és nagyot nem tévedhet.

Akciók kihasználása

Egy másik kifogás, hogy mire felépítek egy nyerő ruhatárat, elköltök egy fél vagyont. Persze itt is ellehet költeni egy kis kocsi árát, de ezt én feleslegesnek tartom. Igen is, mi is lehetünk olyanok, mint a nők és megvárni az akciókat és akkor bevásárolni.

 Türelem

Ha elhatározzuk, hogy stílusosabban fogunk öltözködni türelemmel kell lennünk. Elöször egy-két ruhadarabot vásárlunk de ekkor még a régi darabokhoz kell illeszteni az új darabokat. Ekkor kialakulhat eszkaláció, diszharmónia és rosszabb összhatást érünk el, mint előtte. Türelemmel kell lenni és megvárni, míg kialakul az érzék a harmonikus összeállításhoz

 Tanulás és idő

Ha eddig nem foglalkoztál azzal, hogy igazán stílusosan öltözködj, ne várd azt, hogy tanulás és idő befektetés nélkül egyszer csak kiemelkedően stílusosan fogsz öltözködni. Nekem az a tapasztalatom, hogy 1-3 évvel kell számolni, mire kialakul az az érzék, megtanulod mindazt ami szükséges, hogy kialakuljon a saját stílusod.

Hogy megéri férfiként is stílusosan öltözködni, természetes. Hogy egyszerű? Annak aki évek óta ezzel foglalkozik, igen. Egy kezdőnek nem. De nem kell feladni az elején. El kell indulni és idővel úgy fogysz öltözködni, hogy az utcán sétálva is felfigyelnek rád.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ihaszgergely.blog.hu/api/trackback/id/tr8512503985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2017.05.24. 08:28:28

Maximálisan egyetértek a szerzővel, de azért egy-két dologgal még kiegészíteném.
Szabadidő alsóban, szandálban, papucsban stb. utcára menni igen ízléstelen......40 évesen az érettségi öltönyt hordani szintén.....

2017.05.24. 09:05:41

Miért érdekel valakit, hogy más valakik hogy öltöznek?

ludomik 2017.05.24. 09:47:40

Szinten eleg bena,mikor 40"50" ferfiak,nem tudjak elengedni,fiatalsagukat,es mereven kovetik a trendet amit 20" eveiben jaro fiuknak talaltak,ki,,,testhez tapado csonadrag,,asszimmetrikus haj,mar-mar,blezer rovidsegu zako,,,,40-50 evesen is lehettsz "cool" de nem kellene,mereven a fiatalok divatjat kovetni,,,,mert szanalmassa tesz

Wrex 2017.05.24. 10:16:22

@ludomik: A férfi lényege hogy magasról letojja hogy mit sipákolnak az önjelölt divatmegmondók, és azt veszi fel ami neki kényelmes és/vagy tetszik. És ha másnak nem tetszik, tehet egy szívességet.

Plumper_ 2017.05.24. 12:59:44

érdekes, hogy Nyugaton a fizetés töredékét teszi ki a ruhák ára, itthon meg anyagi csőd.

@shitgun: mert a nők ez alapján helyezik el a férfit a táplálékláncon.
a férfiak pedig az alapján, hogy egy nőnek mekkora a melle (látható) / segge (látható) /pinája (az ágyban ugrik a majom a vízbe) :-D

dezsoke007 2017.05.24. 13:09:33

A címet kiegészíteném azzal, hogy a Férfi Stílus nem pénz kérdése ... ha konfekcióméret vagy. A legtöbb magyarországi üzlet csak a konfekciót hozza be, ha véletlenül van hosszított fazon, az a drágább modellekben elérhető.

Joo 2017.05.24. 13:26:41

Szerintem meg az a baj, hogy a stilusos majdhogynem mindenkinel egyenlo az ing-zako komboval:
"A férfinél, a kék, szürke öltöny, kék, fehér inggel örök darab" - es ha nem az van rajtad, akkor egybol igenytelen leszel, vagy "40'es 50'es ferfiak, nem tudjak elengedni, fiatalsagukat"

Es hat valjuk be, keves olyan ferfit ismerek, aki ezeket a darabokat kenyelmesnek tartja, vagy szivesen hordja, ha esetleg a munkahely megkivanja.

@Plumper_ : lassan talan a nok is rajonnek, hogy nem ez a mervado. Csak azert, mert nem oltozkodok "stilusosan", nem feltetlenul jelenti azt, hogy azon a taplaleklancon alul lennek. PL: Mark Zuckerberg, Steve Jobs, stb.

De hat ahany ember annyi szokas, valakinek ez jon be, valakinek meg az, csak felejtuk mar el ezt a fajta megbelyegzest, ami ebbol az irasbol is sut.

Szelid sunmalac 2017.05.24. 13:43:02

Komolyan divatrol ir boot a szerzo, majd betesz ide ket kepet, ahol az egyken keszammal kisebb a zako, mint kene, a masikon meg rovidujju inget vislenek a zako alatt?????

erol 2017.05.24. 13:49:29

@Plumper_: "mert a nők ez alapján helyezik el a férfit a táplálékláncon."
Ez csak addig érdekes amíg nincs nőd.

wat66 2017.05.24. 14:02:54

Egy pár éve írta valaki, hogy a magyar férfiak fele terepszínű gyakorlóban jár. Az igénytelenségnek vannak történelmi okai is. 1990-ig a kék munkásruha-svájcisapka kombó volt a normál, mert gyári munkahelyet jelképezett. A gyáripar eltűnésével a katonai gyakorló lett a menő, mert a biztonsági őr stb. állásra utalt. Akkoriban a "független" személyek suhogós joggingban jártak, hogy a fizikai munkának még a látszatát is kerüljék, míg a "vállalkozók" lila öltönyben, fehér makkoscipővel. Na, ennek a kornak is vége. A cikkírónak alapvetően igaza van, nem pénzkérdés az igényes öltözködés. Annyi árleszállítás, meg otulet van vidéken is, hogy döntés kérdése, a ruhára elkerülhetelnül kiadni muszáj pénzt a kínai áruházban költöm el, vagy az előbbiekben. Meg még annyit, hogy amíg nincs elfogadható felsőközéposztály, aki a férfimintát is szolgáltatná, helyettük csak fekete öltönyös szélhámosok (politikusok stb.) vannak, meg amíg a magyar társadalom egyharmada a létminimum alatt él (tehát a Maslow-piramisnak alsó szeletét érzi a vállára nehezedni ), addig e téren sok jóra ne számítsunk. Az értelmiség szűk réteg máig is, régen is az volt, és az elmúlt hetven évben a hatalmon lévők mindig gerjesztették a társadalomban az értelmiségiek elleni gyűlöletet. Így sajnos emiatt ők sem tölthetik be a minta szerepét öltözködésben, viselkedésben.

Rotoxis 2017.05.24. 14:16:59

@Szelid sunmalac: Na m ost kapaszkodj meg, tenyleg ez a trend. A zako gyakorlatilag össze sem er elöl. A rövidujju ing soha nem volt zakoellenes, csak nyakkendövelk kombinalva ciki. Igen, a nadrag szara igeneis szük, majdnem csö. Ha tetszik, ha nem, ez a trend. Elhiszem, hogy a pokhasu löttyedt populacion szarul mutat es lehet szarozni Magyarorszagon, de a vilag nyugatabbi felen igy hordjak/hordjuk. Igen, ötven felett is.
Es igen, az elegancia penz kerdese. Gyakorlatilag minden ruhadarabon latszik az ara. Egy noname, vagy kinai farmer soha nem fog ugy kinezni, mint egy Tommy Hilfiger, vagy egy Pierre Cardin. Söt, m eg egy olcsobb Levi Strauss sem.
Mielött valaki ugy gondolna, hogy nyugaton jade könnyü öltozni, alljon itt nehany ar tajekoztatoul.
Farmer 130-150 €, cipö 120-150 €, zako, dezski 250-300 €, ing 80-120 €, öltöny 300-500 €. Ezek NEM a luxusmarkak arai, hanem a normalis, jo minösegü holmike. A fenti peldaban szereplö ket ceg nem luxusmarka (bar a Cardin neha allulrol surolja). Mondja valaki, hogy nem penz kerdese.

vanRob 2017.05.24. 14:32:32

@Rotoxis: Hűha... "Egy noname, vagy kinai farmer soha nem fog ugy kinezni, mint egy Tommy Hilfiger, vagy egy Pierre Cardin" Ja, csak lehet, hogy az illetőn nagyságrenddel jobban áll, mint a konfekció Pierre Cardin nadrág. Mert hát azt azért kevesen tehetik meg, hogy személyes a nagy PIerre cardin varrja neki méretre a pantallót...
Láttam már szarul öltözött "nyugati" embert, meg 10 ugyanúgy öltözött és ugyanúgy kinéző "stílusos" embert. Tudod az a baj a stílussal, hogy ha készen veszed, akkor egy idő után azt látod, hogy egy rakás ugyanolyan stílusú ember vesz körül. Az meg már nem stílus, hanem trend. Aki stílusos akar lenni az nem lehet trendi. A kettő rohadtul nem ugyanaz.
Számomra egy ruha nem a stílusom kinyílvánítása, pláne nem a gazdagságomé (vagy éppen a szegénységemé), hanem csupán válasz egy problémára. Tél van? Hideg van? Vastag kabát, kényelmes nadrág, kényelmes és lehetőleg nem beázós cipő. Lehet ilyet venni csilliárd forintért, meg a fizetésem maximálisan erre fordítandó részéből is. Aztán a vége ugyanaz: nem fázom. Azt meg leszarom, hogy a sok majom mit gondol a ruhámról. Bekaphatják.
Ja, azt meg pláne leszarom, hogy az egyidényes stílusmegmondok miket hordanak össze a cikkért járó gombokért.

2017.05.24. 14:41:15

@wat66: aki ezt írta pár éve, az egy barom. Évek alatt vagy öt embert láttam katonai gyakorlóban Budapesten, senki se hord ilyesmit kb. Persze ha valami falusi polgárőr haveri körből szeded az infóidat, az más.

2017.05.24. 14:42:28

@Plumper_: te arra válaszoltál, hogy miért fontos a stílusos öltözködés. Én viszont azt kérdeztem, hogy valakit miért érdekel, hogy számára idegen valakik milyen ruhában járnak. Tudom, miért fontos a jó öltözködés, azt nem értem, hogy idegenek öltözéke miért érdekel valakit.

2017.05.24. 14:44:04

@vanRob: elárulom, hogy a PC mára egy huszadrangú kb noname valami, éppen PC short van rajtam, a Sportsdirectben vettem tavaly 2500-ért :) A TH és a kínai között van pár fokozat, nekem van néhány (számomra) ismeretlen márkájú farmernadrágom, remek szabásúak, tökéletesen állnak rajtam.

Plumper_ 2017.05.24. 14:48:24

@shitgun: csak mert az emberek nézik, méregetik egymást, röhögnek, megrökönyödnek, elismernek, fikáznak stb.

2017.05.24. 14:51:39

@Plumper_: jó, én is kiröhögök adott esetben valakit, aki virítóan hülyén van felöltözve, de nem fektetek abba energiát, hogy népneveljem a rosszul öltözötteket, meg úgy általában nem is figyelem, hogy mit hord. Legalábbis nem a hímeket :))))

vanRob 2017.05.24. 15:05:45

@shitgun: Hááát, én sem szeretem, ha engem népnevelnek. Hogy pl idén éppen az XY márka a menő, és aki nem olyat hord az egy lúzer senki. Jövőre ugyanolyan ciki lesz, mint idén a tavalyi. Na, ezért kerül sokba ha valaki trendi akar lenni.
Stílusosnak lenni meg tényleg nehéz, nem is biztos, hogy mindenkinek feltétlenül muszály. Nem a viselt ruhától lesz valaki stílusos, hanem az egyéniségétől. Az olyan ember pedig pontosan tudja, hogy mit kell tennie (viselnie) annak érdekében, hogy stílusosnak is látszódjék.
süti beállítások módosítása