A legtöbben ezért buknak el céljaik teljesítésével
2017. július 12. írta: Ihász Gergely

A legtöbben ezért buknak el céljaik teljesítésével

Te is az emberek 95%-ba tartozol, aki nem tudja teljesíteni a céljait? Tapasztalatom, hogy a legtöbb ember kitűz maga elő célokat, de teljesíteni már nem tudja.

2017_07_10_celok.png

Az egyik első személyiség fejlesztő könyvem, amit a kezembe adtak a célokról szólt. Akkori mentorom, mondta, hogy ha bármit el akarsz érni, a célokkal kell kezdeni. Akkoriban, a könyvekben szereplő tanácsokat próbáltam szó szerint betartani. Ma már rájöttem, hogy a tanácsokat magamra kell szabni, mert ami a könyv írójának bevált, lehet, hogy nekem nem.

Fiatal énem, folyamatosan célokat tűzött ki, de mindig elbukott. Fejlődtem, értem el sikereket, de a konkrét célok teljesülése elmaradtak. 10 év kellett, hogy megértsem, miért bukom el én is folyamatosan.

Mindenkinek a céljai a Lennihez, Birtokolnihoz, Megélnihez kapcsolódnak. Karizmatikusnak lenni, sportosnak lenni, Autót birtokolni, házat birtokolni, római nyaralást megélni, megélni gyermekem születését….

Akkor miért bukunk el a célok elérésében? Azért mert a mostani éned nem alkalmas arra, hogy legyen, birtokoljon, megéljen célokat amiket elterveztél. Röviden, tömören más emberré kell válnod ahhoz, hogy a célokat elérd.

Nézzük, mi hátráltat, hogy más ember legyél?

Ősember agy

Egy technikailag fejlettvilágban élünk, de az agyad nem fejlődött ilyen gyorsan. Az ősember agyad alapból nem képeshosszú távú terveket megvalósítani. Ő napokban gondolkodik. Hogy miért, mert az ősembernek folyamatosan az adott napot kellett túlélnie, nem volt meg a biztonsága, hogy hosszú távon gondolkodjon.

Fegyelem

A célok megvalósításához fegyelemre van szükség. Nap-nap után következetesen tennie az adott célért és közben nem elcsábulni. Ez nemekkel jár együtt amire az ember nehezen képes. Rövid távon megy a fegyelem, de amikor egy hónap után még mindig nincs látható eredmény feladják.

Komfortzóna

Mivel a célok eléréséhez más emberré kell válnunk, ezért ki kell lépnünk a komfortzónánkból. A komfortóna elhagyásakor a belső őrszemek azonnal elkezdenek tiltakozni, a bizonytalanság végett. Ezt az állapotot sokan nem viselik ki, ezért menekülnek vissza a komfortzónába.

A boldog élethez, hozzátartoznak a célok és a megvalósításaik. Folytassad az utat, amit elkezdtél, de tudd, hogy teljesüljenek egy jobb ént kell létrehoznod.

Szép napot neked!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ihaszgergely.blog.hu/api/trackback/id/tr9112654021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása