Miért boldogtalan sok vezető a magas poziciójában
2017. július 19. írta: Ihász Gergely

Miért boldogtalan sok vezető a magas poziciójában

Tartós sikert és fejlődést akarsz?

Fiatal pályakezdőként az volt a vágyam, tulajdonos, ügyvezető legyek. Az kép, hiedelem élt a fejemben, hogy az menő és gizda. Sok pénz, elismerés, nők és társai. Azt gondolom, ezt minden céltudatos fiatal átéli és rendben van ez így. Mi van ma?

kuldetes.png

A mai gondolkodásomhoz hozzátartozik, hogy megéltem, hogy elvesztem a szenvedélyesen hozzám tartozó pozíciómat. Felépítettem, megdolgoztam egy álom pozícióért és tudatlanságom végett elvesztettem. Nagyon fájt és maradandó emlék. Akkor tragédiának éltem meg, ma már áldásnak, mert most nélküle más ember lennék.

Fiatalon a pozícióhoz ragaszkodtam. De a pozíciót el tudod veszteni. Igen szüleink olyan világban éltek, ahol elkezdtek dolgozni egy helyen, majd lassan lépkedtek előre és úgy mentek nyugdíjba, hogy egy helyen ledolgozták az életüket.

Mi és az utánunk jövő generáció, már más helyzetben van. Tegnap még létezett egy munkakör, ma már a technika fejlődése végett megszűnt. Tegnap még nem létezett a munkakör pl.: Social media manager, ma már elengedhetetlen munkakör. Olyan gyorsan változik a világ, hogy közben nekünk is tartani kell a tempót. Ezt úgy, hogy munkakörhöz ragaszkodsz, veszteséggel tudod csak követni.

Ma ha kiegyensúlyozott folyamatosan fejlődő életet akarsz, küldetést kell megalkotnod magadnak. A küldetés röviden, elhatározás valami mellett. Általában ez egy eszme. A küldetés abban is segít, hogy szűrj az információk között.

Ma már annyi információ ér minket, hogy mindent kezelni lehetetlen. Mi emberek, úgy vagyunk programozva, hogy megpróbáljunk feldolgozni minden információt majd ezek alapján a legjobban cselekedni. A küldetés segít, hogy szelektálni tudj. Összességében megkönnyíti az életed, biztonságot ad, és útmutatást nyújt.

A példaképek, akiket annak tartunk, mind rendelkeztek küldetéssel. Valami belső erő hajtotta őket egy irányba, egy eszme, cél felé. Steve Jobs-ot a számítógép felé, Michael Jordant a kosárlabda felé.

Egy pozíciót bármikor elvehetnek tőled, akár mennyire te vagy abban a legjobb. A küldetésedet soha.

Egy küldetést meghatározni nem egyszerű, nem egy, egy napos munka. Van aki éveket tölt el azzal, hogy megalkotja azt. Önismeret, élettapasztalat, kitartás kell a megalkotásához. Hozzá tartozik, hogy amíg végleges lesz, többször át lesz írva. Azért mert változol, fejlődsz. Nekem az első küldetés nyilatkozatom két évet vett igénybe.

Arra ösztönözlek kezd el megírni a saját küldetés nyilatkozatodat.

Legyen szép napod 

A bejegyzés trackback címe:

https://ihaszgergely.blog.hu/api/trackback/id/tr812672579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása