3+1 dolog a megfelelési kényszer legyőzésére
2017. augusztus 02. írta: Ihász Gergely

3+1 dolog a megfelelési kényszer legyőzésére

Te is feladod magad, csak azért, hogy megfelelj másoknak? Sokszor máshogy döntenél de hatnak rád és meggondolod magad?

sunset_chaser_4.png 

Bevezető

Azt tapasztalom, hogy sokan küzdünk azzal, hogy mindig amellett döntünk, amerről az erőseb nyomás jön. Olyanok vagyunk, mint a fűszál, arra dől amerre a szél fújja. Ez nem egy botrányos stratégia, mert a fűszál a legkeményebb vihart is kibírja, míg az erős fa, ami szilárdan áll, az erős viharban kidől.

Egyensúlyt kell találni, hogy mikor engedjünk és mikor álljunk ki az érdekünk mellett. Nézzük meg, mi segíthet a totális megfelelési kényszer legyőzésében.

Higgy magadban

A megfelelési kényszer egyik oka, hogy nem hiszünk magunkban. Gyermekként, annyi élethelyzetbe voltunk, amit nem tudtunk kezelni, hogy nem alakult ki a hit magunkban. Felnőtként tehetünk ez ellene. Mivel felnőttünk és többé-kevésbé boldogulunk az éleben, nem vagyunk elveszettek. Nézzük, meg mennyi számos sikerünk volt már az életben. Mindenkinek van egy rakás.

Készülj fel a döntésre

Az életben a legtöbb döntést nem azonnal kell meghozni. Mindig van idő a döntés átgondolására. Hagyjunk időt, hogy míg meghozzuk a számunkra jó döntést. Mindig aludjunk rá egyet. Ha meg azonnal kell dönteni, legyen. Még a legsikeresebb emberek is döntenek rosszul.

Ha kell változtassad meg a döntésedet

Ha meghoztunk egy döntést más nyomására, és rájövünk, hogy nekünk nem jó, változtassuk meg. Az aki nem tudja elfogadni, hogy meggondoltuk magunkat, nem fontos szereplője életünknek. Amikor kezdünk kiállni a saját érdekünk mellett, van, hogy elvesztünk embereket mellőlünk. Az úton van aki velünk tart és van aki elvész. Nehéz, fájdalmas, de ne bánkódj rajta.

Merj nemet mondani

Az egyik legfontosabb, amit gyermekként sokunknak nem tanítanak meg, nemet mondani. Ha mered alkalmazni, nagyon jó érzéssel tölt el, felszabadító. Az elején nehéz, de utána egyszerűsíti az életet. Próbáld ki te is.

Szép napot neked.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ihaszgergely.blog.hu/api/trackback/id/tr3312700825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a mélyelemző birca · http://bircahang.org 2017.08.04. 11:26:53

Egyszerűen törekedj hitelességre, ennyi az egész.

RCH 2017.08.04. 11:56:50

Ha valaki nem hisz magában, az állapot, nem pedig cselekvés, amit abba lehet hagyni és onnantól már hinni. Ugyanaz, mint a "ne légy szomorú".

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2017.08.04. 12:27:51

A szerző bevette a fogalmazásgátlót.
süti beállítások módosítása