Tények a pénzről amiről senki se beszél
2017. augusztus 23. írta: Ihász Gergely

Tények a pénzről amiről senki se beszél

A legtöbb ember, több pénzre vágyik, mert azt gondolja, hogy akkor boldogabb, kiegyensúlyozottabb lesz. Ezek közül az emberek közül, vannak akik elérik azt, hogy elérjék az a pénzmennyisséget, amire korábban vágytak, de mégse érzik azt a boldogságot, amit vártak. Sokszor nagyobb áldozatot hoztak ezért, mint kellett volna.

sunset_chaser_5.png

A Pénzt nagyon fontosnak tartom, mert ez mozgatja a világot, de nem szabad túlságosan felértékelni! Szüleink, nagyszüleink egy másik világban éltek, ahol mást jelentett a pénz birtoklása, mint a mai világban. Ma annyi inger ér minket, annyi vágyat gerjesztenek a magazinok, reklámok, hogy nincs az a pénzmennyisség, amit nem tudnánk elkölteni. Gondolom te is úgy vagy vele, hogy bármennyi pénzt el tudnál költeni.

A pénz kezelésének képessége

Az iskolában nem tanítják, pedig az egyik legfontosabb képesség a mai életben, hogy miképpen állunk a pénzhez és milyen érzéseket élünk meg vele kapcsolatban. Azt látom legtöbbünk szülei, nem tudnak biztos támpontot adni, mert az ő fiatalságukban, kevesebb lehetőség volt, mint ma. Saját magunknak kell, megtanulni bánni a pénzzel, megtanulni a természetét.

A pénzen ne boldogságot próbálj venni

Hiszem azt, hogy a pénz maga nem tesz boldoggá! Látok embereket, akiknek több évre elég megtakarítása van, meg tudná tenni, hogy évekig nem dolgozik és kényelmesen megél, és mégsem boldogok, kiegyensúlyozottak. Ne kergesd magad abba hitben, hogy a több pénz, nagyobb boldogsághoz vezet, mert ez nem így van. A Boldogság a cselekvésből, célokból, kapcsolatokból ered.

A pénzt gyarapodásra használd

Ahogy írtam, nincs az a pénzmennyisség, amit manapság egy ember nem tudna elkölteni. Az igazán sikeres emberek a pénzzel az életüket gyarapítják, nem a tárgyaik számát. Gyarapítsad a könyvtárad, a képességeidet, élményeidet, de ne légy torkos.

Barátkozz meg a pénzzel

Azt is látom, hogy a pénzt a legtöbb ember ellenségnek tekinti, valami rossznak, ami csak fejtőrést okoz neki, folyamatos frusztráltságot. Pedig a pénz nem több mint egy erőforrás. Olyan, mint az időnk vagy a kapcsolataink.

Döntés mielőtt pénzt adsz ki

A sok inger ami ér minket manapság impulzív vásárlásra ösztönöz. Egy akció itt, egy kihagyhatatlan kedvezmény ott. A sok kicsi sokat ad össze. Tudom nehéz, de minden azonnali pénzköltést gondold át előtte. Nincs olyan döntés amire ne lehetne aludni egyet.

A pénz hatalom

A pénznek van egy olyan természete is, hogy szabadságot ad. Szabadságot, hogy mi dönthetünk minden felett, nem másoknak vagyunk kiszolgáltatva. A legtöbb ember tudaton kívül ettől retteg a legjobban. A közvetlen környezetében nem lát példát a szabadságra, ezért nem is ismeri.

 

A pénzzel megbarátkozni, baráttá tenni talán a legnehezebb az éltben. Biztos, hogy nem megy egyik napról a másikra. Többször fogsz elbukni itt, mint az életed többi területén, de ne add fel, meg tudod csinálni.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ihaszgergely.blog.hu/api/trackback/id/tr1812768678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Richard Gabor Enyedi 2018.04.04. 19:22:18

így tovább Index nélkül :(
süti beállítások módosítása