A Tinder működik! - Egy Y generációs Nő véleménye
2017. szeptember 20. írta: Ihász Gergely

A Tinder működik! - Egy Y generációs Nő véleménye

Tény, hogy világunk tele van mindenféle alkalmazásokkal, melyek észrevétlenül is, de mindennapi életünk részesei lettek. Nincs ez másképp a társkeresésben sem. Ma, talán a legmegosztóbb és emellett a legtöbb felhasználóval rendelkező társkereső alkalmazás a tinder, avagy a „szexpartner kereső”.

sunset_chaser_1_1.png

Igaz, sokat bírálják és folyamatos a negatív visszhang (többek között hogy komolytalan, mindenki csak szexpartnert keres, igazi húspiac) mégis minden kritika ellenére, ma már az egyik legnépszerűbb társkereső oldal. De vajon miért?

Nézzük meg azt az oldalát, amiért a többség, ma is a tindert választja!

1) Letisztult, egyszerű felülettel rendelkezik.

Bár folyamatosan bővítik az applikációt (különböző extra szolgáltatásokkal, amikért természetesen fizetni kell), de bizonyos társkereső oldalakhoz képest, még mindig jóval egyszerűbb a felülete.

2) Regisztrálni nem csak facebook profillal, már telefonszámmal is lehetséges.

Lehetőséget adtak, olyan személyeknek is a regisztrációra, akik nem rendelkeznek facebook fiókkal.

3) Egyszerűen beállíthatod, hogy milyen korosztályon illetve távolságon belül keresel párt.

Ez már a legelején, nagyban leegyszerűsíti, hogy kiszűrd a lehetséges partnereket.

4) A képeken van a hangsúly, amiket úgy nézegethetsz, mint egy katalógust.

Tudom, ez sok embernél kiveri a biztosítékot, de ismerjük be, talán pont ez az egyik olyan tulajdonsága a tindernek, amiért ennyire népszerű.

5) Nincs hosszadalmas adatlap töltögetés, hiszen max 500 karakter bemutatkozó szöveget mellékelhetsz a fotóid alá.

Más társkereső oldalakon, végig kell pötyögni az adatlapot, mivel ugyanolyan fontosak a magunkról megadott adatok, mint a fotók. Persze ez nem kötelező, de érdemes, mert egy üres adatlap nem lesz túl vonzó.

6) Egyszerűen, ha valaki nem tetszik (x) balra húzod, ha tetszik (<3) jobbra húzod.

Gyorsabb, mivel ahhoz, hogy tovább lépj, azonnal döntened kell, hogy a feldobott személy tetszik-e. Nem fogsz valaki felett „órákat ülni” és az adatlapját böngészni, hogy eldöntsd, érdekel vagy sem.

7) Ha nincs match, nincs chat.

Csak olyan emberekkel beszélgethetsz, akikkel – a képek alapján - kölcsönös az érdeklődés, a szimpátia. Ezzel szemben, van olyan társkereső, ahol boldog-boldogtalan rád írhat és az esetek nagy részében, meg is fogják tenni. Ha akarod, ha nem!

8) Bármikor, könnyen kiléphetsz egy rossz beszélgetésből.

Nem fogsz több kéretlen levelet kapni.  

9) Tinderen látható - ha facebook fiókkal regisztrálsz -, hogy milyen oldalakat kedvelsz, hogy vannak- e közös ismerőseid másokkal.

10) Nincs „kedvencek” és társai csoportok, nem kapsz értesítést hogy ki, hányszor nézte meg az adatlapod.

Lássuk be, semmivel sem rosszabb a tinder, mint más társkereső. Talán nyíltabb. Sokan írják ki, hogy laza kapcsolatot keresnek? Igen! Azonban, sokszor ugyanazok az emberek jönnek veled szembe más oldalakon is. Jah, csak ott nem írják ki ugyanezt. De összességében, ugyanúgy megadja a lehetőséget arra, hogy - kölcsönös szimpátia esetén - érdekes embereket ismerj meg. És legyünk őszinték! Amellett, hogy lusták vagyunk, dolgozunk is. Nem sok idő jut adatlapok olvasgatására és idő hiányában könnyebb átlapozni a „katalógust”, majd match után beszélgetésbe kezdeni.

Függetlenül attól, hogy maga a tinder, egy nagyon megosztó téma, kétségtelen, hogy az egyik legnépszerűbb társkereső alkalmazássá nőtte ki magát.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ihaszgergely.blog.hu/api/trackback/id/tr112873010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

erkölcsi hulla 2017.09.20. 18:28:22

Írd le százszor az hogy : nő . Így, kis betűvel, úgy mint a férfi-t. De már ez is sokmindent elárul rólad, mangina.

Visceroid 2017.09.20. 18:40:37

Igen, fekete férfit fehér lányoknak. Az kell mostanában mindenképp. Persze amennyi ecsetfejű kis buzi mászkál mostanában mindenhol, el is hiszem, hogy a fehér csajok rasszon kívülre terelődnek.

Rubasov nertárs 2017.09.20. 19:15:31

A tinder akkor fog mukodni, ha piszok jol nezel ki (8+/10), nagyon gazdag vagy (vagyon> 100 milla) es legalabb egy extrem sportot uzol, es mindezeket hiteles(nek latszo) vizualis dokumentacio is alatamasztja.

Egyebkent ferfikent ugyanugy szivas, mint a tobbi. Ezek helyett a vackok helyett, inkabb azt javaslom, hogy el kell jarni ertelmes tarsasagba, lehetoleg olyanba ahol 50-50 a nemek aranya legalabb, persze ha tobb a no az nem baj.

Sequoyah 2017.09.20. 19:17:15

Annak akinel kiveri a biztositek, hogy kep alapjan dontesz:
Minden tarskereson kep alapjan dontesz. En sokat voltam mindenfele tarskereson (meg a Tinder elott), es eletem parjat is ott ismertem meg. De meg egyszer sem valasztottam lanyt azert, mert barmi jopofat irt volna. Ha a kep alapjan tetszik, akkor rairok. Ha beszelgetes soran is tetszik (90+% itt kiesik), akkor talalkozok vele, es innentol pont ugyanaz megy, mint barmilyen mas ismerkedesi mod soran.
Ebbol amit a tarskereso adott, az eddig is csak a kep volt, minden mas a beszelgetesek soran dolt el. Es ez igy is van jo.
A Tinder lecsupaszitotta a sallangot, ami nem egy rossz dolog.

Sequoyah 2017.09.20. 19:19:14

@Houston chemist: Latom te nem voltal sikeres Tinderen:) Egesz biztos vagy benne, hogy csak azert nem, mert nem vagy nagyon gazdag es nem uzol extremsportot?
Abban igazad van, hogy mindenkinel mas ismerkedesi tipus jon be, fuggoen attol hogy milyen jol nezel ki, jo-e a dumad, vagy inkabb hosszutavon baratkozni tudsz jol.

Rubasov nertárs 2017.09.20. 19:25:44

@Sequoyah:

Eloben azert eleg jo csajokkal tudtam ismerkedni mindig is. Neten, a tized annyira jol kinezo csajok pattintottak siman, mint akikkel eloben osszejottem. Persze erre lehet azt mondani, hogy ez csak egyedi tapasztalat, de sokan vannak igy.

Van egy kollegam, neten 1 ev alatt volt ket vakrandija es ennyi. Elment tancolni, 3 het utan mar lett is baratnoje, akivel azota is egyutt vannak. Szerintem csak van valami abban amit irtam.

Sequoyah 2017.09.20. 20:33:40

@Houston chemist: Persze, hogy van valami. Mindenki mas. En pl jol kijovok a csajokkal, de kezdemenyezni nem tudok, es a munkam miatt sem tobzodnak korulottem, hogy aztan lassan alakuljon ki valami. Az online tarskereses igy nalam jol mukodott.

Amit irni probaltam az az, hogy van egy rakas ember, aki nem nez ki piszok jol, nem is gazdag (bar nem is ronda es csoro) megis ert el sikereket online. Ok egyszeruen jobban mozognak ebben a kozegben, mig te mas kozegben mozogsz jobban.

Nancsibacsi 2017.09.20. 20:47:24

@Houston chemist: Nyugi, később fordul a kocka. A 20 éves csajok megválogathatják hogy melyik pasi dugja meg őket, a 35 éves pasik meg megválogathatják, hogy melyik pánikoló 30 éves ex-hercegnőt vegyék feleségül (mert ugye 30 évesen már nem CSOK kompatibilisek - ellentétben a pasival).

Redneck agenda 2017.09.20. 21:47:51

Aki élőben nem képes magának társat találni, csak ilyen társkeresős faszságon, az egy balfasz vagy egy balpina.
Akár tetszik, akár nem!
Ja nem, nem félreértés ne essék, én is voltam ilyeneken, sok nőt dugtam meg ezekről a helyekről.
De azért az mégsem az igazi.

Drednaught 2017.09.20. 21:53:03

"7) Ha nincs match, nincs chat.

Csak olyan emberekkel beszélgethetsz, akikkel – a képek alapján - kölcsönös az érdeklődés, a szimpátia. Ezzel szemben, van olyan társkereső, ahol boldog-boldogtalan rád írhat és az esetek nagy részében, meg is fogják tenni. Ha akarod, ha nem!"

Édes drága pici szívem!
Elmondjam, hogy egy legalább 80-as IQ-val bíró srác mit csinál?
Minden tahó picsát jobbra húz egy full hétig és semmi mást nem tesz, majd vár 2 hetet és megnézi, hogy kik húzták őt jobbra. majd ezeket kezdi el kukázni a maga ízlése szerint.
Mellesleg ha van esze, egy kibaszott másodpercre nem jut eszébe, hogy igazat mondjon/írjon magáról.
A kis náci lelketek nem képes benézni 180 centi alá, tehát a nyerő taktika a hazudozás.
De persze jobb, ha tudod, hogy az ilyen picsakatalógusokat arra lehet használni, hogy felpróbáld az összes lehetséges darabot, majd kukázd. Erre vagytok teremtve, erre jelentkeztetek, tinder-tündérek.

Bandy86 2017.09.21. 06:30:36

Én most kezdek kiábrándulni a netes társkeresés ÖSSZES formájából. Férfiként egyszerűen nincs semmilyen lehetőség ismerkedni (akármit mondjanak a nők, ha élőben próbálkozol, akkor "zavarod"). Ha nem vagy olyan piszok mázlista, hogy egyetemen / munkahelyen megtalálod az igazit vagy ahony fentebb írták nem te vagy George Clooney 100 millióval a számládon, akkor sajnos egyedül fogsz megöregedni és elrohadni...

Void Bunkoid 2017.09.21. 08:24:33

@Nancsibacsi: az a baj, hogy a harmincpluszos és pártalan ex-hercegnők (akik akár kezdeményeznek is, szal lehet válogatni) körülbelül ezekbe a kategóriákba sorolhatóak:

1. Dagadt. Nem kicsit, nagyon, konkrétan egy ROZMÁR. Asszem nem kell részleteznem, hogy miért határozott nem. Oké, ha te is 170 kiló vagy, és már egyedül közlekedni is nehezen megy, teljesen valid, de kicsit szomorú, hogy "csak" átlagos, vagy átlagosnál kicsit jobban kinéző vagy, de nem über modellfiú, akkor már csak rozmárok állnak veled szóba, az átlagos (értsd tényleg átlagos, nem dagadt, de nem is sportol, van pici plötty, de még okés) nő az nem, neki bredpitt kell a trójából alsó hangon.

2. Munkája nincs (vagy ilyen esetleges/alkalmi/megélni nem lehet belőle), viszont van három gyereke (többet ugye nem akar már), és teljességgel az exférjére meg az általa fizetett tartásdíjra van utalva, TE lennél az, aki majd kihúzza a szarból, csak ugye apu ha már fizet, mint a katonatiszt, igényt tart igen rendszeres láthatásra, így gyakorlatilag még ha meg is próbálnál jófej lenni, meg nem apukaként, de családtagként viselkedni, soha egyetlen hétvégét nem fogsz tölteni együtt velük. Persze, akit zavarnak a kölkök, az örülhet ennek, de engem inkább az zavarna, hogy oké, nem hozzájuk jöttem, de idegesítene, hogy velem semmi interakciót nem végeznek, a pénztárcámmal bezzeg igen.

3. Munkája van, hozzá három gyereke is, az exférj ugyan leszarja a gyerekeket, viszont lumpen börtöntöltelék, és állandóan nálatok dekkol, kölcsönkér, meg nagyon szépen megkéreget időről időre, hogy igazoljatok neki alibit mán múlt hét szombatra, , pedig istenuccse nem ő verekedett-rabolt a helyi diszkó előtt, de tényleg, mert különben baj lehet.

4. A legrosszabb. Anyunál lakik. Harminc-iksz évesen. És tőle kér engedélyt, hogy elmehessen randira.

Laszlo K 2017.09.21. 12:01:36

Az osszes ilyen tarskereso semmire se jo csak szorakozasra. Sokszor meg csak a dugas se jon ossze, vagy egy randi. Altalaban arra jo, hogy a ferfiakat lehuzzak penzzel, mert mar ott tartunk, hogyha irni akarsz vagy megnezni a fotoit akkor is kemenyen fizetnie kell. Es akkor meg nem valaszolt.

Void Bunkoid 2017.09.27. 12:25:35

Ja,a minap feldobta a tinder Baukó Évát :)
süti beállítások módosítása