Elég jó vagy, hogy kiemelkedj?
2017. március 29. írta: Ihász Gergely

Elég jó vagy, hogy kiemelkedj?

A legtöbbünk álmodik, szép házról, utazásról a világban, menő autóról, de az árát ezeknek nem hajlandók megfizetni.

ford-mustang-1170525.jpg

Ha az utcán, meglátunk egy csúcs szuper autót, felmerül bennünk a kérdés, de mégis, neki hogy sikerült?

Persze van, hogy nem megérdemelt módon jutott hozzá, vagy fülig eladósodott miatta, de a legtöbben keményen megdolgoztak a vágyaikért. Gyakoroltak, hibáztak, szorongtak, lemondtak dolgokról.

Az életben semmi sem lehetetlen, bárhonnan, bármit elérhetünk. Valakinek hosszabb, valakinek rövidebb ez az út, de így is úgy is hosszú és rögös.

Nem szépítek a sikerért keményen meg kell dolgozni.

Az egyik kedvenc példaképem Michael Jordan, a páratlan kosárlabdázó. Ő is nehéz helyzetből indult, de megfizette a kiválósága árát, és már rég visszavonult, mégis ma is a világ egyik legjobban megfizetett sportolója. Míg mások, buliztak, pihentek, ő keményen edzett és tanult. Miután megtalálta miben tehetséges, megküzdött a kiválóságért, gyakorolt, gyakorolt, gyakorolt.

Az átlagos eredményekért, átlagos jutalom jár, a kiváló eredményekért, kiváló elismerés. A választás mindig a miénk, hogy melyiket válasszuk. A mai világban, az a szenzációs, hogy bármi lehetünk, csak rajtunk múlik. A múltban, ilyen szabadságunk nem volt, születésünk meghatározta a jövőnket. Ma a tehetségünk, kitartásunk, tanulásunk, szab csak határt annak mit kezdünk az életünkkel.

A Japán történelemből rajongók a Szamurájokért. A kiválóság megtestesítői. Egész életüket úgy élték, hogy a kiválóságra, tökéletességre törekedtek. Nem sajnálták az időt, hogy kiválóvá váljanak. Annyira kiemelkedőek voltak, hogy a lőfegyverek feltalálásáig, közel lehetettlen volt legyőzni őket csatákba.

Amikor meghozzuk azt a döntést, hogy a kiválóságot választjuk, egy új ember születik bennünk, egy bátor, rendíthetetlen ember. Az elején furcsán néznek majd rád, de amikor jönnek az eredmények, tátva marad a kétkedők álla.

Az utat itthon, az nehezíti, hogy sokszor a kiválóságra törekvő emberek egyedül érzik magukat, mert szigetként élnek a közösségeikben. Az internet segítségével, már könnyen találhatunk társakat, akiknek hasonló céljaik vannak, mint nekünk.

A kiválóság, nem álom, elérhető, de meg kell fizetni az árát, de a jutalom édes lesz, amit ezért kapunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ihaszgergely.blog.hu/api/trackback/id/tr7412385505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása