Felelősséggel tartozunk gyermekeink világáért
2017. október 11. írta: Ihász Gergely

Felelősséggel tartozunk gyermekeink világáért

Elgondolkodtál már azon, milyen világot hagysz a gyermekedre?

Csak éljük az életünk nap nap után, törekszünk az egyensúlyra, keressük a boldogságot. Szerelmet találunk, majd gyermeket vállalunk…

sunset_chaser_9.png

Rutinszerűen éljük az életet. Megvesszük a sok terméket, évente cseréljük le a technikai eszközöket és elutazunk, hogy erőre kapjunk a hétköznapok forgatagában. Mikor állunk meg és gondolkodunk el azon, hogy milyen világot hagyunk a gyermekeinkre?

Olyan világot akarunk, ahol maszkban kell közlekedni az utcán, mert akkora a szmog, vagy ahol sorba kell állni a tiszta vízért, mert annyira szennyezetté tettük a vizeinket. Betondzsungelt akarunk, ahol minden zöld területet betelepítettünk?

Azt látom, hogy olyan világban kezdünk el élni, ahol a folytonos impressziók eredményeképp, elveszítjük az élet igazi értelmét.

Számomra az az élet értelme, hogy egy élhetőbb, jobb világot hagyjak leendő gyermekeimre.

Bárki, aki valaha letett valamit az élet asztalán, tudja, hogy jelentős dolgok és nagy sikerek nem jönnek könnyen. Kemény munkával, vagy lehet, hogy hét napos munkavégzéssel, korán keléssel, megfeszült figyelemmel jár? Igen! Az eredményes, tudatos és örömteli életért keményen meg kell küzdeni, áldozatokat kell hozni. Tanulni, próbálkozni, elbukni majd újra felállni. Maradandót alkotni!

Esendő emberként én is megkívánok egy süteményt, áhítozom egy órára vagy egy utazásra. Ez nem arról szól, hogy lemondunk mindenről, hanem, hogy képesek vagyunk elválasztani és rangsorolni az alapvető és lényeges dolgokat a vágyainkkal szemben. Szem előtt tartva a fő erényeket, - mint igazságosság, bölcsesség, bátorság, mértékletesség - nem csak a saját életünkre kellene gondolni, hanem utódainkra is.

Számomra az egyik fontos dolog a szolgálat. Ami azt jelenti, bárhol is legyek, szolgálni az ügyfeleket, társakat. Van, hogy hibázom, de mindig igyekszem jóvá tenni. Előfordul, hogy elveszítek egy ügyfelet, de ez is az üzlet része, a maró fájdalommal együtt.

A boldogság sokkal közelebb van, mint gondolnánk, mégis annyi a deprimált, rezignált ember. Megtanultam, hogy a boldogsághoz cselekedni kell, kilépni a komfortzónából és kockázatot vállalni.

Szép napot neked.

  

A bejegyzés trackback címe:

https://ihaszgergely.blog.hu/api/trackback/id/tr2812947021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása