Titkok a sikeres vállalkozás indításhoz, csak bátraknak!
2017. június 01. írta: Ihász Gergely

Titkok a sikeres vállalkozás indításhoz, csak bátraknak!

Körülöttem sokan romantikusnak gondolják a vállalkozói létet. Szabad időbeosztás, minden profit a tiéd, nincs főnök aki elrontsa a napodat.

hands-people-woman-working.jpg

Egyik megállapításom, hogy az tenné a legjobbat a világgal, ha mindenki kipróbálná milyen vállalkozónak lenni. Biztos a 95%-uk elbukna és menne vissza alkalmazottnak, de mivel látták milyen így az élet, jobb alkalmazottakká válnának.

Ebben az írásban abból merítettem, hogy milyen tényezők nélkül ne kezdj el vállalkozni.

Keress társat

Ha egyedül kezdesz bele egy vállalkozásba, az esély ötven szeres, hogy elbuksz. A mai piacon, az építéshez, életben maradáshoz, annyi feladatot kell elvégezni, hogy egyedül csak 130 órás munkahéttel lehet teljesíteni. Megéri egyedül ennyit dolgozni és vállalni a szívást? Szerintem nem. Egyedül, kis szabadúszó vállalkozást tudsz építeni, de kincsesbányát nehezen.

 

Értékesítés, Marketing és tárgyalások

Ha vállalkozol, neked kell ügyfelet, megrendelést szerezned, tárgyalnod minden beszállítóval. Ha nem szeretsz emberekkel foglalkozni, kellemetlen tárgyalási helyzeteket is magabiztossággal végig vinni, nem neked való a vállalkozói lét. Biztos lehetsz benne, hogy probléma, kellemetlenség nélkül nem úszod meg a vállalkozói létet.

 

A Cég pénze nem a te pénzed

Az egyik legnehezebb külön választani, a cég pénzét és a magán pénzedet. A legtöbb kezdő vállalkozónál látom hibaként, hogy nem kezeli külön a két kasszát. A Cég pénze nem a te pénzed.

 

Kellő tartalék induláskor

Ma a piacon azt látom, hogy egy induló cégnek nyereségessé válni dupla annyi időbe kerül, mint 8 éve. Ha nincs legalább 1,5 évnyi biztos tartalékod, melyből az életedet és a cég kezdeti életét finanszírozni tudod, bele se vágj a munkába, mert hamar vége lesz.

 

Kellemetlen problémás helyzetek

Alkalmazottként egy cég kis rész életébe lát bele az ember és rész problémákkal találkozik. Mikor saját vállalkozást épít valaki, minden problémával ő szembesül. Ha már munkavállalóként se bírtad a problémákat, vállalkozóként felemésztenek.

 

Válasz egy jó könyvelőt

Megédesíti vagy pokollá teszi az életed, ha rossz könyvelőt választasz. Válasz bölcsen.

 

Ebben az írásban csak egy pár dolgot szedtem össze, de ha ezekre nem figyelsz oda, biztos kudarcra vagy nehéz életre készülhetsz fel, mint romantikus vállalkozó.

Mindemellett és szeretem a vállalkozói létet megélni, mert sokan mondják mazohista vagyok. �

Ha tetszett a cikk, kövess Facebook-on.

Szép napot neked.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ihaszgergely.blog.hu/api/trackback/id/tr8912538603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

graphite 2017.06.22. 23:24:24

A bankok lerabolták a lakosságot, ezt legalizálta az Orbán kormány, és a nagy forintosításon -amit nem írt alá egy ügyfél sem - kerestek 600 milliárdot, amit Kósa Lajos vokt közpénz, nincs közpénz alapítványokba "fektettek". Namost, egy vállalkozáson jelenleg a bank és az állam keresi a legtöbbet. Kérdem én, miért vállalkozna ezek után bárki? Hogy tovább etesse ezeket?
süti beállítások módosítása