Hogyan építsed fel a Sales csapatot.
2017. július 26. írta: Ihász Gergely

Hogyan építsed fel a Sales csapatot.

Egyre több vállalkozás ismeri fel, hogy az értékesítés nem egyszemélyes munka. A profin felépített értékesítési rendszert nem tudja egy ember ellátni, ez egy csapatmunka.

sales_csapat.png 

Nézzük meg, hogy épül fel egy ideális Sales csapat:

 

Felderítő

A felderítő nem más, mint aki a kutató munkát és első kapcsolatfelvételt elvégzi.

 Az ő feladata:

  • A meghatározott célcsoport alapján potenciális ügyfelek gyűjtése.
  • A potenciális ügyfelekről részletes információ feltárása
  • A potenciális ügyfelek figyelemmel kisérése
  • Az első kapcsolat felvételek eszközölése

 

A lovag

A lovag az aki letárgyalja a szerződést, személyesen kimegy az ügyfélhez. Miután a felderítő elérte, hogy a potenciális ügyfél fogadja a céget, a lovag megy ki és viszi el a folyamatot a szerződés kötésig. A lovag az aki összebarátkozik az ügyféllel. Őt azonosítja az ügyfél a vállalkozással.

 Az ő feladata:

  • Személyes tárgyalások lefolytatása
  • Ajánlat készítés
  • Szerződés kötés
  • Ügyfél utógondozása

 

A legjobb, ha egy vállalkozás 2-3 különböző személyiség típusú lovaggá rendelkezik, hogy mindig a legmegfelelőbb személy menjen az ügyfélhez, akit az ügyfél is el tud fogadni.

 

 A nővér

Nincs olyan vállalkozás, aki nem kapna időről időre panaszokat az ügyféltől. A legjobb, ha a panaszok elsődleges kezelésére egy külön embert bízunk meg. Neki kell lennie a csapatban a legempatikusabb, legtürelmesebb személynek, mindig kedvesen kell kezelnie az ügyfél problémáját és megoldást biztosítani rá.

 Láthatod, hogy mennyi feladatból tevődik össze egy értékesítési folyamat. Ha profi értékesítést akarsz összerakni, nem bízod egy emberre, mert nem tudja egymagágan ellátni a folyamatot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ihaszgergely.blog.hu/api/trackback/id/tr4512682507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása