TOP 5 eszköz az Önbizalom növelésére
2017. május 30. írta: Ihász Gergely

TOP 5 eszköz az Önbizalom növelésére

Te is átélted már azt az érzést, hogy de jó lett volna, ha akkor több Önbizalmam lett volna?

Azt érzed a bizonytalanságod, több lehetőségtől megfosztott?

ot_eszkoz_a_magabiztonsag_novelesere_1.png


Ezzel az érzéssel nem vagy egyedül. Mindannyian élünk és éltünk át hasonló élethelyzeteket. Úgy gondolom ma már sokkal nehezebb egy stabil Önbizalomra szert tenni, mint a múltban. Sokkal gyorsabban változik a világ, sokkal több dologhoz kell értenünk, megnövekedtek a kihívások számai.

De ebben a világban, hogyan tehetek szert nagyobb Önbizalomra? Ebben a blogban 5 módszert mutatok, melyek segítségedre lehetnek.

 

  1. Legyen feljegyzésed a sikereidről

Nem ad, annál több biztatást, mintha ismered sikereidet. Vegyél elő egy papírlapot és írd össze az életed eddigi sikereit. Gyakran elveszünk a jelenbe, jövőbe, és nem látjuk a múltat. Ha ismered a sikereidet, látod, hogy mennyi mindennel megbirkóztál már az életben. Ha megírtad a listát, tedd ki olyan helyre, ahol jól látod őket.

 

  1. Három másodperces szabály

Ha cselekedni akarsz, három másodperc alatt cselekedj. Nincs is annál rosszabb, ha elhúzzuk a cselekvést. Ha nem cselekszünk három másodpercen belül, előjönnek a gondolatok, melyek gátolnak a cselekvésben, azaz magadat beszéled le a cselekvésről. Ha három másodpercen belül cselekedsz, nincs tér a negatív gondolatoknak.

 

  1. Olvass el havi egy könyvet

A tudás, hatalom, ismered ezt a mondást. Legyen időd, folyamatosan képezni magad. Havi egy könyv mindenki életébe bele kell, hogy férjen.

 

  1. Öltözz a magabiztossághoz

Megfigyelted már, hogy az életben mennyire máshogy viszonyulnak hozzád, ha elegánsan vagy felöltözve? Megfigyelted már mennyire máshogy érzed magad, ha stílusosan vagy felöltözve. Mi emberek úgy vagyunk kódolva, hogy 10 másodperc alatt ítéletet alkotunk az ismeretlen felett. Ebben az ítélkezésben csak a vizuális jegyekre hagyatkozhatunk.

 

  1. Fogadd el tökéletlenséged

Nincs olyan ember, akik mindig, minden helyzetben 1000%-osan magabiztos. Még a sztár sportolok, Olimpiai bajnokok is élnek át olyan versenyeket, amikor a körülmények végett elveszítik a magabiztosságukat. Fogadd el, hogy tökéletlen, de értékes, szenzációs ember vagy. Tanuld meg élvezni azokat a helyzeteket is, melyeket kudarcnak éled meg, tanulj belőle.

A szilárd magabiztossághoz kudarcok és idő szükséges. Légy türelemmel és kialakul benned.

Ha tetszett a cikk, kövess Facebook-on és Instagramon-on.

 Szép napot neked! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ihaszgergely.blog.hu/api/trackback/id/tr8512504001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása