Egy dolog amit ha nem tartasz be, pokol lesz az életed
2017. június 06. írta: Ihász Gergely

Egy dolog amit ha nem tartasz be, pokol lesz az életed

Mennyi időt szánsz feltöltődésre, pihenésre? Te is tudod, nem gép vagy, aki végtelen napot tud dolgozni.

pexels-photo-227668.jpeg

Fiatalon azt hittem megtörhetetlen vagyok, bármennyit tudok dolgozni és nem kell a hosszabb pihenés. Ezt is a saját bőrömön kellett megtapasztalnom. Igen is tudatosítsuk, hogy nem vagyok gépek, akik mindent kibírnak, kell az idő a feltöltődésre.

Te is látod, és tapasztaltad, hogy bármennyit dolgozol, mindig van újabb feladat, probléma, megoldandó helyzet. Az igazság, hogy minél sikeresebb vagy, annál több munka vár rád.

Ha nem akarsz roncs lenni 45 éves korodra, meg kell tanulnod meghúzni a határokat, és nemet mondani. Bölcsen kell bánnod az időddel, energiáddal, hogy teljes életet élhess, hosszú életed során.

Amikor előszőr mondtam nemet, előtte féltem, hogy mi fog történni. Leparancsolnak, kirúgnak, lenézően viselkednek velem. Nem így történt, igazából nem történt semmi. Mindenki elfogadta, hogy akkor egy hétig nem számolhatnak velem.

A szüleinknél nekünk nehezebb dolgunk van, mert élesebb a verseny, ahhoz, hogy ugyan azt a szintet tartani tudjuk, többet kell tennünk. De meddig mehetünk el? A szervezetünk erőforrásait nem tudjuk végtelen ideig terhelni, kihasználni, karban kell tartanunk.

Persze mindenkinek az életében vannak hosszabb idő intervallumok, 1-2 év amikor hajtani kell, hogy megalapozza életét, de én már tudom semmilyen pénz, rang nem éri meg, hogy hosszú távon tönkre menjünk benne.

Egyik kedvenc könyvem a Kiemelkedően Eredményes Ember Hét szokásában is benne van az „Élezd meg a fűrészt” azaz végezz olyan tevékenységeket melyek pihentetnek feltöltenek. Nem kell napokig aludni, csak keress olyan kikapcsolódást ami feltölt.

Ismerd magad, hol vannak a határaid, és tanulj meg nemet mondani. Hosszú távon sikeresebb leszel és jobban fogod az életet élvezni.

Ha tetszett a cikk, kövess Facebook-on.

Szép napot neked!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ihaszgergely.blog.hu/api/trackback/id/tr8612538611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása