A Sikeres értékesítő 5 tulajdonsága
2017. április 04. írta: Ihász Gergely

A Sikeres értékesítő 5 tulajdonsága

Azt tapasztaltam, hogy minden értékesítő más és más miatt sikeres, de mégis felfedeztem 5+1 elvet ami általános és minden értékesítőt sikeressé tesz. Ebben a részben ezt a hat elvet mutatom be.

pexels-photo-62691.jpeg

 

Lelkesedés

 Ha nem lelkesedsz az értékesítésért, ha nem lelkesedsz az ügyfélért, kár belevágnod az értékesítésbe. A lelkesedés már reggel megkezdődik, mikor felkelsz, felöltözől.

 Érezd úgy, hogy sikeres napod lesz, és bármi történik a lelkesedést nem tudják letörni. Mikor az ügyfél irodája előtt állsz, állj meg egy percre és szívd fel magad lelkesedéssel. Látni fogod, hogy a lelkesedésed átragad a potenciális ügyfélre is.

 

 Légy profi

 Az ügyfelek a legjobbakkal akarnak szerződét kötni, légy a szakmád legjobb 10%-ba. A legjobb 10%-k keresi a jövedelem 80%-t, legyen célod bekerülni, ebbe az elit klubba. A profi nem születik, mindenki az idővel lesz profi, de ehhez ki kell járni a szakma iskoláját és hibázni kell. Minden profi kezdőként kezdte és elkövette a szakmája összes hibáját és utána vált profivá.

 

Tanulás

 Minden sikeres értékesítő, folyamatosan képezi magát. Könyveket vásárol, tréningekre jár. Amellett, hogy tudja éles a verseny és két lépéssel a konkurencia előtt kell lennie. Ezt csak folyamatos képzéssel lehet elérni. Neked is szokásoddá kell tenned a tanulást, akár mennyire is jó vagy, tanulj és képezd magad, mert legyőzhetnek ha lazsálsz.

 

Szolgálj

 Az emberek attól vásárolnak akit szeretnek és akiben megbíznak. Légy te az aki kiérdemli a bizalmukat. Az értékesítés a szolgálatról szól. Szolgálod az ügyfelet, hogy jobbá tegye az életét. Ne feledd, azért vásárol tőled, mert te jobbá tudod tenni az életét.

 

Figyelmesen hallgass

 Mindenki a legjobban, a saját hangját szereti hallgatni. Ne ess bele abba a hibába, hogy többet beszélsz, mint kérdezel. Tanulj meg aktív hallgató lenni. Légy mestere a kérdések feltevésének. De vigyázz, őszintén kell figyelned. Az ügyfél megérzi, ha nem figyelsz rá.

 

Légy magabiztos

 A szemérmes értékesítő soha se lesz sikeres. Az értékesítés egy olyan szakma, ahol elengedhetetlen a magabiztosság. Fejlessz ki egy olyan jellemet és szokás rendszer, ami biztosítja, hogy fenn tudd tartani magabiztosságodat. Senki sincs mindig fenn, vannak hullámvölgyek, de ez az élet és a szakma része.

 

 Biztosíthatlak, ha figyelsz ezekre a szokásokra melyeket itt felsoroltam, az eredményeid szemlátomást javulni fognak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ihaszgergely.blog.hu/api/trackback/id/tr2012400193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása