Öt TIPP hogy dolgozz.
2017. május 16. írta: Ihász Gergely

Öt TIPP hogy dolgozz.

Te is átélted már azt az érzést, hogy nagyon szerettél volna egy állást, de a végén nem téged választottak ki?

A mai életben talán az egyik legfontosabb képesség, hogy képesek vagyunk megszerezni azt az állást, amit akarunk. Szüleink és nagyszüleink még egy munkahelyen élték le az életüket. A mi nemzedékünk, már több munkahelyen, több pozícióban kell, hogy bizonyítson. Ma már elengedhetetlen, hogy képesek legyünk megszerezni az áhított pozíciót!

ot_tipp_hogy_dolgozz.png

Természetesen olyan nincs, hogy bármilyen állást képesek vagyunk megszerezni, de növelni tudjuk esélyeinket, ha odafigyelünk pár dologra. Ebben a cikkben 5 ilyen tippet adok, amivel növelheted esélyeidet.

  1. Legyen nyerő az Online jelenléted

Mire eljutunk egy személyes állás interjúra, a fejvadász, Hr-es már utánunk néz Online. A Facebook-os Linkedin-es profil alapján már kialakul egy érzés rólunk. Nem engedhetjük meg, hogy az Online jelenlétünk negatív képet alakítson ki rólunk. Neked mit tükröz a Facebook oldalad?

 

  1. Készülj fel a cégből és az iparágból

A legtöbben úgy mennek el egy állás interjúra, hogy nem nézek utána a cégnek és az iparágnak. Az interjúztató gyorsan rájön, ha nem tudunk semmit a szervezetről, iparágról. Nem nagy idő beírni a google-ba a céged és megnézni a honlapját. Ne roncsuk ezzel az esélyeinket.

 

  1. Kérdezzünk az interjún

Az interjú nem csak arról szól, hogy minket ismerjenek meg jobban. Nekünk is meg kell ismernünk a céget, hogy el tudjuk-e képzelni magunkat az adott helyen. Nincs rosszabb annál, mint ha az első hónap után jövünk rá közösen, hogy mégse egymást kerestük. Ez neked és a cégnek is rossz. Az interjúra készül kérdésekkel.

 

  1. Legyen karrier célod, tud hova akarsz eljutni

Tapasztalat, hogy a legtöbb ember csak sodródik az állások, poziciók között. Egy interjún, egy tapasztalt Hr-es rögtön felderíti, hogy rendelkezel-e célokkal, határozott elképzeléssel vagy sem. A célokkal rendelkező munkavállalókról tudják, hogy az adott állássál neki konkrét célja van, ezért mindent meg fog tenni, hogy helytálljon. Te tudod, hova akarsz eljutni?

 

  1. Vizualizálj

Egy állás interjún jól szerepelni nehéz, gyakorlat kell hozzá. A legtöbben nem szeretik ezeket a helyzeteket. 1 órában bizonyítani, hogy rátermett vagy. Sokat segít, ha az interjú előtt elképzeljük a beszélgetést lemenetelét. Ezt a taktikát a sportolok is használják. Verseny előtt elképzelik a teljes verseny lemenetelét. Ha a sportolóknak beválik, neked miért nem? Szánj 15-20 percet, hogy az egész interjút elképzeled, onnantól kezdve, hogy belépsz a céghez, odáig hogy jó érzéssel kezet fogtok az interjú végén.

 

Használd a tippeket, hogy eredményesebb legyél az interjúkon.                           

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ihaszgergely.blog.hu/api/trackback/id/tr3112482363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása