Hogyan szeressem meg a kiállhatatlan munkatársat
2017. április 06. írta: Ihász Gergely

Hogyan szeressem meg a kiállhatatlan munkatársat

Az alvás után a legtöbb időd a munkahelyünkön töltünk. Ez az idő lehet élvezetes, de horror is. Ez nagyban függ attól, milyen kapcsolatot alakítunk ki munkatársainkkal. Sokszor barátságok születnek, de van, hogy nem tudunk kijönni kollégánkkal.

Tökéletes munkahelyi kapcsolatok nincsenek. Mindenkivel nem jöhetünk ki, de tehetünk azért, hogy ne ellenséges legyen a kapcsolat.

the_basics_of.png

 

Nézzük meg, mit tehetünk a jobb kapcsolatokért.

 

  1. Tiszteld a másik tudását

A kiállhatatlan kollégának is van olyan tudása, ami előre viszi a vállalkozást, különben nem dolgozna ott. Ismerd meg, mik ezek a képességek melyekben kiváló a kollégád. Ha kiismerted, adj hangot ennek, Őszintén dicsérd meg. Nincs olyan ember, aki az adott munkakörben, nem csinál valamit jól! Vegyük a kereskedelmet, lehet, hogy kollégád kibeszél a hátad mögött, de a panaszos ügyfelet, nála jobban senki sem kezeli. Értékeld ezt a képességét.

  1. Hallgasd meg és figyelj rá

Az ember alap igénye, hogy fontosnak érezze magát, hogy érezze meghallgatják. Lehet, hogy első próbálkozásra nem fog megnyílni neked, de ha folytatod a kíváncsiságodat, biztos, hogy utóbb megnyílik neked. Ha érzi az őszinte érdeklődést, nem lesz zárkózott veled szemben.

  1. Védd meg, ha nincs jelen

Gyakori, hogy a munkatársak kibeszélik egymást. Te ne tegyél így! Ha előtted kritizálják a munkatársad álljál ki mellette. Biztos, hogy vissza fogja hallani és értékelni fogja.

  1. Az együttműködésetek keretét határozzátok meg

A legtöbbször azzal a kollégával is együtt kell dolgozni, akivel nem jöttök ki jól. Ekkor a munka érdekében a legeredményesebb, ha szabályozzátok az együttműködést. Légy te a proaktív és írd le mit és hogyan vársz el és te is határozd meg, mit várhat el tőled.

  1. Dicsérd meg a főnök előtt

Megbeszéléseken, csoportos beszélgetéseken, mindig van lehetőség a főnök előtt megdicsérni a kollégát. Minden alkalmazott, igénye, hogy értékelje a főnöke. Legyél te aki megdicséri a főnök előtt.

 

Vannak olyan emberek akikkel, bármit csinálsz nem tudsz kijönni! Nincs olyan ember, aki mindenkivel ki tud jönni. Ilyenkor nem tehetsz mást, mint elfogadni a helyzetet. Amit tudnod kell, hogy ez a viselkedés nem ellened irányul, mert te egy értékes ember vagy. Ha a másik venné a fáradtságot, biztos ő is látná, mennyire értékes vagy!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ihaszgergely.blog.hu/api/trackback/id/tr3712404777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása