Hősöm sorozat I.- Michael Jordan
2017. május 01. írta: Ihász Gergely

Hősöm sorozat I.- Michael Jordan

Ez a bejegyzés egy sorozat első cikke. Ebben a sorozatban számomra hős embereket, példaképeket fogok bemutatni.

hosok.png

Az első ilyen hős, gyermekkorom példaképe, Michael Jordan. Jordan neve örökké összefonódott a Profi Amerikai kosárlabdával az NBA-vel. Korunk egyik legnagyobb sportolója, és a mai napig, a világ egyik legjobban fizetett játékosa, annak ellenére, hogy visszavonult.

Érdemei röviden felsorolva:

  • Hat bajnoki cím
  • 14-szer All Star játékos
  • Hatszor a rájátszás és a döntő legjobbja
  • 10-szer a liga gólkirálya
  • Ötször az Év legértékesebb játékosa

 

Jordan a küzdelem és a siker példaképe. Mint sokan mások, szegény családba született és fiatalon észrevette, hogy ebből a világból csak a sport jelenthet kitörést. Szabadidejében is csak az edzés dominált.

1984-ben lett Profi játékos, ahol rögtön a sereghajtó Bulls-t bejuttatta a rájátszásba.

Jordan testalkata nem volt tökéletes a játékhoz, de erősségeire építkezett. Fejlesztette gyorsaságát és ugró képességét, ami elengedhetetlen a zsákoláshoz.

Minden meccset háborúnak élt meg, és mindig győzni akart. Ez a tűz átterjedt a csapatára is és hozzá segítette hat bajnokicímhez.

Egyik leghíresebb történet róla és mutatja a nagyságát, korai edzője kezéhez kapcsolódik.

 Edzője felfigyelt mennyire hajtja Jordant a nyerni akarás. Életét képes adni, hogy győzőn. Jordant úgy késztette fejlődésre, hogy az edzés végén tartott játék meccsen a másik játékrészben áttette abba csapatba aki ellen eddig játszott. Ekkor a csapat már 20-30 pontos hátrányban volt, persze Jordannak köszönhetően. Persze a meccs végére mind az a csapat nyert ahol Jordan befejezte az edzést. Akkora volt benne a vágy, hogy mindent megtett a győzelemért.

Szeretem tanulmányozni a sikeres emberek életét, mert mindegyik egy példa. Példa a kemény munkára, kitartása, hibázásra, újra kezdésre.

Jordan az egyik legnagyobb küzdő mind közül. Az emberek csak azt látják, hogy kimegy a játéktérre és folyamatosan dobja kosarakat, nyeri a meccseket. A színfalak mögött azonban, vér és verejték van. Küzdelem és kimerültség, áldozat és megalkuvás.

Zárásképen egy YouTube videó linkjét teszem a cikk végére, ami mindig erővel tölt fel:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ihaszgergely.blog.hu/api/trackback/id/tr4712468897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása