A három legfontosabb ember egy vállalkozásban.
2017. június 15. írta: Ihász Gergely

A három legfontosabb ember egy vállalkozásban.

Tíz év versenyszférában eltöltött idő után, meg vagyok győződve, hogy van három pozíció aminek a megfelelő betöltése sikerre vagy bukásra ítélteti a vállalkozást.

Persze, minden egyes ember nélkülözhetetlen egy vállalkozás működtetéséhez, de ki merem állítani, hogy van három, ami kiemelkedik.

memorial-lincoln-president-monument-161892.jpeg

Ezt az állításomat, most már tapasztalat és szakmai tanulás alapján teszem.

A Vezető

Az első pozíció a vezetőé. Ő az, akinek a gondolataiban ott a vállalkozás szelleme. Tudja hova akar eljutni és képes a szenvedélyét átadni a többieknek. Tapasztalt, ezért képes a legtöbb esetben helyes döntést hozni. Képes az emberekkel bánni és empatikusan viszonyulni hozzájuk. Ha a vállalkozás viharba kerül, ő aki tartja a kormányt a cél felé. A vezető ideje nagy részében a jövőben kutat. Elemzi a piacot, újításokon gondolkodik, dönt a fontos kérdésekben.

A Menedzser

A menedzser szervezi a folyamatokat. A jelenben él, és tartja irányba a hajót. A napi megoldandó feladatokkal foglalkozik. Feladat listája van, ami a napi működéshez kell. Figyel a határidőkre, a napi Cash Flow áramlást kezeli. Operatívan foglalkozik a vállalkozással.

Sales/Marketing

Egy vállalkozás sem tud sikeres lenni, ha nem képes a termékét / szolgáltatását eladni a piacon. Ma a Sales és marketig egy külön tudományág. Mesteri megtanulása éveket vesz igénybe. A piac amin mozog a vállalkozás olyan hatalmas és komplex, hogy kell valaki, aki képes bevonzani és megnyerni az ügyfeleket a vállalkozásnak.

A legtöbb vállalkozás úgy kezdi, hogy hiányzik a három lábú szék egy vagy két lába. Ezért is van, hogy annyi cég megy tönkre rövid időn belül. Ádáz harc van a piacon, ahol már nehezebb talajt fogni, mint pár évvel ezelőtt.

Ha tudatos vállalkozást akarsz építeni, koncentrálj arra, hogy rendelkezz a szék mind a három lábával.

Ha tetszett a cikk, nézd meg a Facebook oldalam. �

Szép napot

A bejegyzés trackback címe:

https://ihaszgergely.blog.hu/api/trackback/id/tr5412563017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

graphite 2017.06.22. 23:37:12

"Az első pozíció a vezetőé. Ő az, akinek a gondolataiban ott a vállalkozás szelleme"

Csodálattal vegyes tisztelettel nézem a vezetőket, hogy hogyan tud valaki képviselni a mai világban egy céget, amikor mindent a korrupció határoz meg, valós verseny szinte nem létezik, de minden nap azt kell hazudni, piacgazdaságban élünk. Úgy gondolom, ez nagy teljesítmény, és csak kevesen képesek rá.
süti beállítások módosítása