Öt tipp, hogy eredményesebb legyél!
2017. július 04. írta: Ihász Gergely

Öt tipp, hogy eredményesebb legyél!

Az egészség mellett a legnagyobb kincsünk az időnk. Az idő kérdésében nincs különbség az emberek között, mindenkinek napi 24 óra áll rendelkezésére, nem több, nem kevesebb. A mi döntésünk, hogy ezt a 24 órát miképpen használjuk fel. Szolgálhat az idő de hátráltat is.

sunset_chaser_2.png

A mai világban annyi minden el tudja venni az időnket, hogy nap végére ott tartunk, hogy mégse értünk el eredményt.

Hányszor érezted, hogy ez a nap is elment és semmi hasznosat nem tettél?

Hányszor érezted, hogy nem így kellett volna a napodat eltölteni?

Hiszem azt, hogy az életben bármit elérhetünk, csak türelem, kitartás és az időnk beosztása szükséges hozzá.

 

Nézzünk 5 tippet, hogy jobban beoszd az idődet:

 

  1. Legyen feladat listád:

A feladataid legyenek listába rendezve, ne tíz helyen, hanem egy helyen. Ez lehet egy füzet, de ma már léteznek online programok, aplikációk a feladatok rendezésére. A listát akár csoportokra is bonthatod és csoportosíthatod őket. A lista segít, hogy ne felejts el a feladatokat.

Ugye veled is megtörtént, hogy elfelejtettél egy feladatot?

Ha listád van, ez nem történhet meg!

 

  1. A napi feladatokat még előző este állítsad össze:

 Ha reggel kezded el összeállítani, hogy aznap mit szeretnél megcsinálni, elvesztegetsz kincset érő időt. Előző este rakd össze, hogy mit akarsz másnap megcsinálni és reggel frissen tudod kezdeni a listát. Ez azért is jó, mert alvás közben gondolkodik az agyad a feladatokon és reggel új ötletekkel áll elő a megoldásukhoz.

 

  1. Rangsorold a feladataid:

 Nem minden feladat ugyan olyan fontos, vannak fontosabbak közöttük. Tanulj meg rangsorolni, prioritást felállítani a feladatok között. Osztályozd őket a fontosságuk alapján. Az eredményességhez szükséges, hogy tudjál különbséget tenni a feladatok között.

Ahogy fejlődsz, úgy tornyosulnak a feladatok. Ha nem rangsorolsz csak frusztráció lesz a vége

 

  1. Bölcsen bánj a frissességeddel:

 Ahogy az autóban is csökken a benzin használat közben, úgy a te frissességed is csökken egy napon belül. Ugyan azt a feladatot, ugyan azzal az erővel nem tudod egész nap végezni, egyszerűen kifáradsz benne és a minőséged csökken. Tapasztald ki, hogy az egyes feladatokat mikor tudod a legjobban elvégezni és akkora időzítsed az elvégzésüket.

 

  1. Tanulj meg nemet mondani:

 Talán a legnehezebb, de a legnagyobb hatással van az életedre. A legtöbb ember nem tud nemet mondani. Ezért mindig túlzsúfolt, stresszes napjai vannak. A folyamatos ingen, hosszú távon rontja a feladatok minőségét. A főnök se akar selejtes anyagot, se azt, hogy ne legyél kedves az ügyféllel. Mondjál bátran nemet és az eredmény nem fog elmaradni.

 

Ezek az apró tippek már holnap megkönnyíthetik az életed és gyorsabban eljuttatnak a célodhoz.

Vágj bele még ma.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ihaszgergely.blog.hu/api/trackback/id/tr3712633093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása